Asociația Dare to Care

Redirecționează 3,5% din impozit

Redirecționează 3,5% din impozit

V-ați întrebat vreodata cât durează un zâmbet?

Un zâmbet durează atât timp cât există iubire și fericire în viața unui om. Zâmbim unul către celălalt când vrem să ne cunoaștem mai mult și să asigurăm cealaltă persoană de faptul că este importantă, apreciată și ascultată. Pentru 17 copii din centrul de plasament de tip familial Dare to Care zâmbetele de pe fețele lor sunt o necessitate, o necesitate a asigurării că sunt iubiți și că este cineva lângă ei tot timpul ca să-i asculte.

Noi, oamenii cu inimă caldă din Sibiu și nu numai, putem să le oferim acestor suflete minunate încă un motiv în plus sa zâmbească. Noi, prin implicarea și donațiile noastre, putem să facem în așa fel încât zâmbetele de pe fețele lor să rămână un timp îndelungat. Oferim o oportunitate pentru a face bine celor din jurul nostru. Oferind fericire altor persoane, o vom găsi cu certitudine și pe a noastră. Fiecare dintre acești copii este deosebit: unii știu să picteze, alții au rezultate foarte bune la școală, unii știu să cânte foarte frumos. Unii dintre ei au început chiar și facultatea. Potențialul în acești copii este uriaș și noi, oamenii comunității, putem să îi ajutăm în acest drum pe care îl parcurg. Haideți să împărțim zâmbete și să ne implicăm, să fim alături de ei!

Cum redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit?

Dacă în 2022 ai avut venituri din salarii și pensii peste 2000 de lei, sau ai obținut venituri din activități independente impuse pe bază de normă pe venit (de exemplu, consultant IT), descarcă formularul 230.

Dacă în 2022 ai avut venituri din activități independente/ agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, ai obligația depunerii Declarației Unice

Ce reprezinta 3,5%?

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinației unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) și Art. 84 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea și completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 și aplicată prin Legea nr. 163/2005.

Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entități non-profit care funcționează conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Cine dispune?

Dumneavoastra, contribuabilul: Puteți direcționa 3,5% din impozitul care a fost virat la stat în timpul anului , către o asociație sau fundație prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declarație de impozit pe venitul anual.

Click aici pentru Informații suplimentare: Ghidul contribuabililor care optează pentru redirecționarea unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit/câștigul net anual impozabil pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult

Cat cheltuiti?

Nimic!

Aceasta suma este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre dumneavoastra catre o asociatie sau fundatie.

Astfel vă puteți implica fără nici un fel de costuri suplimentare, în susținerea unor cauze sociale importante.

Fiind o organizație non-profit, resursele noastre sunt limitate iar marea majoritate a activităților noastre sunt realizate prin sponsorizări și donații.

Formularul 230

pentru contribuabilii cu venituri din salarii

Declarația unică

pentru contribuabilii cu venituri din alte surse

Cand ajung banii în contul organizației?

Administrația Finanțelor Publice vireaza procentul din impozit pana la data de 31 decembrie a anului.

Care sunt datele de plată ale organizației?

ASOCIAȚIA UMANITARA DARE TO CARE
IBAN BANCA TRANSILVANIA: RO84 BTRL RONC RT06 4871 9401
Adresa: Str. Principală, Nr. 134-135, Sibiu, Cornățel, Comuna Roșia, România
BIC/SWIFT: BTRLRO22XXX
Cod Postal: 557212

Pentru orice solicitare privind modalitățile de implicare ne puteți contacta la numărul de telefon: 0726003703
Vă mulțumim!