Despre noi

Dare to Care este un furnizor de servicii sociale acreditat de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei. Detinem un serviciu social licentiat in conformitate cu legislatia din Romania, Centru de tip familial pentru copii si tineri lipsiti temporar sau definitiv de ingrijirea familiilor naturale, situat in loc. Cornatel, judetul Sibiu – la aproximativ 20 de km de orasul Sibiu.

Am inceput activitatea in anul 2002, 9 dintre copiii si tinerii aflati in prezent in centrul nostru sunt din 2002, iar celalti 8 copii din 2011; ultimul copilas, cu varsta de 7 ani, a ajuns in grija noastra in decembrie 2018 – la inceputul anului 2020 am obtinut licentierea serviciului social ,,Casa de tip familial pentru copii”.

Activitățile desfășurate în cadrul centrului

  • Identificarea si evaluarea copiilor in dificultate
  • Gazduire pe perioada nedeterminata
  • Prepararea, furnizarea si servirea hranei
  • Ingrijire, educatie formala, non-formala si informala, sprijin emotional, consiliere, psihoterapie
  • Reintegrare sociala, familiala si profesionala, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta Informarea, sensibilizarea si implicarea membrilor

Viziunea noastră

Dorim să creştem copii într-o atmosferă de grijă, dragoste și siguranţă, oferindu-le educaţia şi sprijinul necesar pentru a-și atinge potenţialul maxim în viaţă.

Misiunea noastră

Să oferim fiecărui copil un mediu familial călduros prin servicii de îngrijire şi educaţie, educaţie şcolară formală şi informala de calitate, servicii de psihoterapie şi consiliere în vederea depăşirii dificultăţilor emoţionale şi de comportament, prin monitorizarea şi îngrijirea sănătăţii, prin implicarea copiilor în activităţi care presupun dezvoltarea deprinderilor de viaţa independente, integrarea copiilor în viaţa socioprofesională, prevenirea şi gestionarea situaţiilor de risc. De asemenea, ne propunem ca prin puterea exemplului personal al angajaților și voluntariilor să împărtăşim valori etice și morale iudeo-creștine beneficiarilor noștri și partenerilor noștri.

Valori

Identificare, Iubire, Grijă, Direcționare, Integrare

Motto

Îngrijindu-ne de fericirea altora, o vom găsi pe a noastră

Dorești să fii voluntar?

Click aici

ASOCIATIA DARE TO CARE

„Există locuri în inima despre care nici măcar nu știi că există până când nu iubești un copil”

„Există locuri în inima despre care nici măcar nu știi că există până când nu iubești un copil”

Anne Lamott

Ioana – Studentă 21 ani, Beneficiar

Locul acesta pentru mine a insemnat dezvoltarea mea, locul unde am putut avea frați si surori si mai ales locul unde am invatat foarte multe lucruri de la a iubi si a ierta pana a invata sa ingrijesc o casa. Aici e locul unde imi doresc sa vad generatii de copii care vor dori sa fac lumea asta mai buna si sa o ingrijeasca. Mereu ma voi intoarce aici cu drag.

Direcționăm prin iubire

Creştem copii într-o atmosferă de grijă, dragoste și siguranţă, oferindu-le educaţia şi sprijinul necesar pentru a-și atinge potenţialul maxim în viaţă. Fiecare copil are dreptul la o viață pe măsura așteptărilor sale.

Contactează-ne

Pentru orice solicitare poti completa formularul din această pagină sau ne poți suna la numărul de telefon: 0726003703

* Prin completarea formularului sunteți de acord cu termenii și condițiile asociației.

House of Joy

House of Joy

Fiind un centru de plasament de tip familial, ne concentrăm pe nevoile copiilor care fac parte din centrul nostru. Un curs de desen, pictură sau de de muzică poate schimba direcția în care se va îndrepta acești tineri către viitor. Noi încercăm să le deschidem foarte multe oportunități prin aceste activități pe care le promovăm și în afara ariei curriculare întreținută de școală.